Vinul si termenii lui

Ce înseamnă atunci când vorbești despre un vin “corpolent“, “sec” sau “proaspăt“? Când este un vin considerat a avea “picioare bune”? Cei mai mulți dintre noi știu că vinul are propria sa limbă, dar mulți dintre noi nu știu cum să-l vorbească. Învățarea termenilor și conceptelelor fundamentale din spatele vinului este esențială pentru a descrie cu precizie gusturile, aromele și senzațiile, pentru clasificarea diferitelor tipuri de vin, precum și pentru a-ți putea îmbogăți experiența.
Cu wineaffair.ro, vei învăța cum să vorbești, sau să îți îmbunătățești limbajul vinului.

Să aruncăm o privire la unii din termenii importanți:
• taninul, compus chimic în vinurile roșii, responsabil pentru nivelul lor de astringentă;
terroir, conceptul francez cum că tot ceea ce există într-o vie, temperatură, tipul de sol, altitudine, și mai mult, afectează gustul vinului;
lungime, termen folosit pentru a descrie durata de timp în care, aroma unui vin se mentine în gura ta, lungimi mai mari indicând calități mai mari de vin.